marți, 30 iunie 2009

Avem un nou membru Blog Director de Gradinarit!

Am ajuns la 17 membri inscrisi pe Blog Director de Gradinarit! Si inca doua inscrieri in stand-by, pentru ca astept inca e-mail-urile oficiale.

Corina a dorit sa se inscrie in comunitatea noastra si ne-a lasat un mesaj. I-am vizitat blog-ul si ma bucur ca va fi alaturi de noi, chiar daca blog-ul ei este la inceput. Eu cred ca are nevoie de incurajari, asa ca haideti sa ii lasam cateva mesaje de bun venit!

Livada ei era parasita, curtea plina de urzici, dar ea a reusit sa isi creeze un "colt de rai", dupa cum afirma. Iar trandafirii, fotografiati infloriti, sunt superbi!

Bine ai venit in randul nostru, Corina!

Asteptam multe post-uri si fotografii din partea ta!

luni, 29 iunie 2009

Plante carnivore

Dupa cum v-am obisnuit, si de data aceasta voi avea un subiect interesant si putin discutat pe blog-uri.

Stiti ceva despe plantele carnivore? V-ati cumpara una sau mai multe? Aveti idee daca se gasesc si in Romania? Ei bine, cititi mai jos...

In Romania se gasesc in habitatul lor natural doar cateva specii de plante carnivore. Dintre acestea, cea mai cunoscuta este Drosera Rotundifolia (foto 1) denumita popular si Roua cerului. Este cea mai raspandita specie de Drosera. Se gaseste in nordul Europei, America de Nord, Siberia, Japonia.

Planta se hraneste cu insecte ce sunt atrase de culoarea rosie si de sclipirea picaturilor de pe suprafata frunzelor (de aici si denumirea populara de Roua cerului). Drosera foloseste enzime pentru a dizolva insectele care se lipesc de tentacule.


In Romania planta poate fi vazuta in Tinovul Mohos, o turbarie aflata pe locul unui crater vulcanic, langa lacul Sf. Ana. Este o rezervatie floristica cu numeroase raritati botanice din era glaciara. Daca ajungeti in zona, va sfatuiesc sa nu o ratati! Zeci de botanisti calatoresc mii si zeci de mii de kilometri pentru a o vedea cand infloreste, voi sunteti mai aproape!


Mai exista cateva plante carnivore in Romania, de exemplu Pinguicula alpina (foto 5), Pinguicula vulgaris sau Utricularia vulgaris (foto 2).


Nepenthes (foto 3) este o planta carnivora care este destul de mare incat poate inghiti si un sobolan! Radacinile plantei se fixeaza pe copaci si duc o viata epifila, adica cresc pe frunze. Ca tot vorbeam de apa de ploaie, pot sa va spun ca aceasta planta retine apa de ploaie, iar insectele sau animalele intai se ineaca si apoi sunt digerate.



Dionaea sau "plesnitoarea lui Venus" (foto 4) este o planta carnivora cu capcana care creste in mlastinile din padurile Americii de Nord si Sud. Atunci cand o insecta se aseaza pe limbul frunzei si atinge perii senzitivi, cele doua jumatati ale limbului se apropie brusc si insecta este prinsa in capcana.


Plantele carnivore nu mananca oameni, nici macar oameni liliputani. Nicio planta nu este asa de mare ca sa poata inghiti si prinde un om in ea. Cel mai mare animal pe care il pot manca este un sobolan sau o pasare.

Ca atare, nu fiti ingrijorati, daca vreti sa va cumparati o planta carnivora, veti fi in siguranta! Ba mai mult, s-ar putea sa scapati de mustele din casa!


joi, 25 iunie 2009

Tipuri de apa, particular apa de ploaie

Apa este cea mai raspandita substanta compusa, ocupand aproximativ trei sferturi din suprafata Pamantului. Apa este factorul principal al intretinerii si dezvoltarii vietii, fiind de o importanta vitala. Multa vreme a fost considerata doar un element, dar in 1783 Lavoisier dovedeste pe cale experimentala ca apa este o substanta compusa.

In natura apa se gaseste sub toate starile de agregare: solida (gheata, zapada, grindina), lichida(apa de ploaie, apa subterana, oceane, mari etc.), gazoasa (vapori de apa din atmosfera).

Apele naturale contin cantitati variate de diferite substante. Apele care contin cantitati mici de saruri se numesc "ape moi", spre deosebire de "apele dure" care au un procent ridicat de saruri, mai ales de calciu si magneziu.

Dintre toate apele naturale, apa de ploaie este cea mai curata. Ea dizolva in drumul ei prin atmosfera mai ales bioxid de carbon, iar in regiunile industriale bioxid de sulf si hidrogen sulfurat. O parte din apa cazuta pe pamant are un continut ridicat de bioxid de carbon. Daca intalnesc straturi impermeabile aceste ape se aduna, formand apele subterane.

Apa este de mai multe feluri:

- Apa potabila; se obtine la sate, din izvoare si fantani, iar la oras este purificata din apa raurilor.

- Apa industriala; se foloseste la alimentarea cazanelor cu abur,la racirea masinilor, precum si in diverse procese de fabricatie.

- Apa dura; contine un procent ridicat de saruri de calciu si de magneziu. Apa dura nu este buna de baut, avand un gust neplacut, nu face spuma cu sapunul si nu fierbe bine legumele.

- Apa pura; in natura nu exista apa pura, aceasta se obtine prin distilare. Apa distilata nu este buna de baut deoarece nu contine saruri minerale.

- Apa distilata; este complet lipsita de impuritati.


Poluarea apei nu inseamna afectarea apei pure, pentru ca am spus mai sus ca aceasta nu exista in natura. Dezvoltarea civilizatiei a antrenat o poluare crescanda a apei, fenomen care atinge chiar si panza freatica datorita deversarii de substante provenite din zona industriala sau casnica, din substante chimice folosite in agricultura etc.

Consecintele tuturor acestor deversari sunt multiple, dar omul poate avea probleme de sanatate grave cum ar fi tulburari digestive sau hepatice.

In cele mai multe tari industrializate, 80-90% din problemele poluarii apei au aparut in anii '50. Apele uzate erau evacuate din orase la scara mare. In prezent, poluarea apei este provocata, in primul rand, de apele uzate industriale. Urmeaza poluarea cu uleiuri si reziduuri petroliere, accidentale sau nu.

Apele continentale sunt supuse unui proces de degradare continuu, putand afirma ca nu mai exista tara in care raurile si lacurile sa nu fie poluate. Acesta este un fenomen deosebit de grav pentru ca resursele de apa ale uscatului sunt vitale pentru om.


Daca ne referim strict la gradinarit, plantele au nevoie de cantitati de apa diferite, in funcţie de specie si de sezon. Pentru toate plantele este valabila aceeasi regula: au nevoie de multa apa vara, in perioada de creştere.

Apa de ploaie, sau apa moale, este ideala pentru udat deoarece contine mai putin calcar decat apa potabila. Stropirea gradinilor cu apa potabila este o risipa. Este o resursa limitata si scumpa.

De aceea, recomandarea Blog Director de Gradinarit este: strangeti apa de ploaie in butoaie si udati cu ea legumele si plantele! Veti fi eco si va veti ajuta gradina!

Ca munca de udare a gradinii cu apa de ploaie sa fie mai usoara, BDG va recomanda sa va achizitionati o instalatie de utilizare a apei de ploaie. Aceasta functioneaza astfel: apa de ploaie este colectata de pe acoperis si condusa intr-un rezervor de acumulare. De acolo este pompata in reteaua de stropire a gradinii. Daca nu aveti o gradina mare, puteti folosi apa de ploaie si ca apa menajera.

Fiti eco, ganditi eco, dar mai presus de toate, Actionati Eco!

luni, 22 iunie 2009

Post numai cu fotografii

Avand in vedere ca realizarea unui post dureaza destul de mult, pentru ca, dupa ati vazut, caut teme interesante si originale, m-am gandit ca astazi sa va incant numai cu fotografii! Vi se pare o idee buna? :)

Si declar deschis sezonul de propuneri teme pentru un post BDG! Astept pana diseara una sau mai multe propuneri de teme pentru viitorul post. Tema castigatoare va fi dezbatuta maine, iar cel care a propus-o va fi o diploma din partea BDG.

Pana atunci, va las sa va delectati...























joi, 18 iunie 2009

DECERNARE PREMIU CONCURS BDG

Astazi e 18 iunie, ora 9.35 p.m. Am spus ca in aceasta seara voi decerna premiul concursului lansat de Blog Director de Gradinarit in urma cu 2 saptamani.

V-am invitat sa raspundeti la intrebarea "care credeti ca este sursa de poluare care distruge cel mai mult fauna si flora pamantului?". Totodata, v-am provocat sa scrieti si motivele pentru care considerati acea sursa ca fiind cea mai nociva, sa explicati ce credeti ca este de facut - la scara mica si/sau la scara mare si sa ne impartasiti si noua experienta voastra legata de acea sursa de poluare.

Dupa cum v-am spus, nu exista raspunsuri corecte sau gresite la aceasta intrebare, pentru ca m-am decis sa premiez cel mai bun raspuns original. Nu am vrut sa trag la sorti, cu toate ca as fi preferat. De ce? Simplu! Au fost 7 raspunsuri si chiar nu pot spune ca au fost altfel decat originale. Si nu, nu sunt subiectiva.

Din pacate, nu au fost decat 7 inscrieri. Pentru ca mi-as fi dorit sa spunem mai multi ce ne doare, vizitatori am avut o gramada, dar poate ca e mai bine sa facem, nu sa si scriem. Sau asa (ma amagesc) imi place sa cred!

Din fericire, cred ca mi-ar fi fost muuult mai greu sa aleg un castigator. Nu ca acum mi-a fost usor!

Boooon, sa nu va mai tin in suspance, voi anunta castigatorul!

A, ce va castiga? Sa mai zic inca o data! Hai, ca e frumos, trebuie sa recunoasteti! Ca atunci cand vezi un film, astepti sa afli criminalul si vine o tona de publicitate.

Premiul oferit de BDG este cartea "ABC-ul gradinaritului. Peste 600 de sfaturi si sugestii pentru gradinarii amatori" de Etienne Blouin, editata la Polirom.

Castigatoarea (deja am dezvaluit un amanunt) va afla in 240 pagini tot ce o intereseaza legat de amenajarea unui spatiu verde in apartament sau in curtea casei. Pretul cu care am achizitionat-o este de 438.000 lei, cu comanda online. Ca sa stie toata lumea ce valoare are acest premiu!

(tobe) Ta-na-naaaa!

O declar castigatoare pe April16, pentru raspunsul ei original, interesant, din care am avut ceva de invatat! Felicitari, meriti pe deplin premiul!

April16, astept un mail pe adresa blog.director.gradinarit [at] gmail.com cu datele tale, pentru a iti trimite coletul.


Felicitari tuturor participantilor pentru timpul acordat raspunsurilor si pentru implicare!

Sper ca veti continua politica eco!

BDG va asteapta si la urmatorul concurs cu noi surprize!

marți, 16 iunie 2009

O noua infatisare a Blog Director de Gradinarit

De ceva vreme ma tot chinui sa gasesc o tema frumoasa, care sa aiba legatura cu comunitatea Blog Director si sa functioneze.

Intr-un final, am gasit-o! Cu cateva modificari in codul html (pe care cu mandrie va spun ca le-am facut singura!), cateva schimbari ale imaginii de ansamblu, un aer mai "green", mai aerisit, sectiuni clare si usor de accesat. Aceasta este noua imagine Blog Director de Gradinarit, o imagine care mie una imi place foarte mult si pe care o voi pastra mult timp de acum incolo!

Sectiunile (de pe tab-uri) sunt:

- Prima pagina
- Despre bdg
- Membri
- Inscriere
- Bursa
- Concurs
- Contact

Va invit sa descoperiti ce contine fiecare si astfel sa testati noul format. Am muncit mult la el, am facut numeroase incercari esuate pana la el si am pus suflet.

Voua va place?

Aveti si un chestionar in dreapta... va invit sa raspundeti la el.

Contact Blog Director de Gradinarit


Contact:

E-mail: blog.director.gradinarit[at]gmail.com
Facebook: www.facebook.com/blog.director.gradinarit
Telefoane: 0744.132.796, 0723.576.256


Afla cum te poti inscrie in Blog Director de Gradinarit si urmareste-ne pe Facebook pentru informatii, concursuri si noutati.

Suntem deschisi oricarei propuneri de colaborare pentru plasarea unor bannere sau link-uri cu site-ul tau si pentru publicarea de advertoriale relevante domeniului nostru.

BDG - gandire eco

BURSA Blog Director de Gradinarit


Comanda acum rizomi de Lacramioare:
10 lei / bucata

Taxele de transport se achita separat: 10 lei Posta Romana sau 20 lei curier rapid. Citeste aici despre aceste minunate flori si bucura-te de ele in gradina ta, la un pret excelent!



Daca te-ai inscris in Blog Director de Gradinarit sau nu, BURSA iti sta la dispozitie!

Cu un simplu e-mail si fara sa te coste nimic, poti lasa anunturi legate de schimburi de seminte / flori, vanzare / cumparare de plante sau pomi, articole gratuite pe care le oferi cititorilor nostri, adica orice are legatura cu pasiunea noastra comuna, gradinaritul.


Precizeaza in mail care este oferta sau cererea ta, daca vrei sa fii contactat prin intermediul BDG (toate datele de contact vor fi confidentiale) sau cum anume poate ajunge persoana interesata la tine. Totodata, orasul din care trimiti coletul, numarul de bucati pus la dispozitie, perioada valabilitatii anuntului si modalitatea de expediere. Toate taxele postale, daca este cazul, vor fi achitate de cel care beneficiaza (gratuit sau nu) de produse.


Daca ai intrebari sau nelamuriri privind functionarea BURSEI Blog Director de Gradinarit, trimite un mail pe adresa blog.director.gradinarit [at] gmail.com.

Membri Blog Director de Gradinarit

GradinaPasiuneaMea
http://gradinapasiuneamea.blogspot.com/

Coltul de Gradinarit al Cretei
http://creata-la-cub.blogspot.com/

Despre calatorii, flori si timp liber
http://crisoprea.blogspot.com/

Pene Colorate
http://penecolorate.blogspot.com/

Floricele
http://floricele.wordpress.com/

Amenajari Gradini
http://www.amenajarigradini.blogspot.com/

Arhitect peisagist
http://www.arhitectpeisagist.blogspot.com/

Danna's blog
http://danasb.blogspot.com/

Gradinar de weekend
http://martinette.blogspot.com/

treangelsmother's blog
http://delaminedinograda.blogspot.com/

La gradina
http://la-gradina.blogspot.com/

Gradinar de elita
http://gradinarde5stele.blogspot.com/

Peisagista
http://peisagista.wordpress.com/

Garden Blueprints
http://garden-blueprints.blogspot.com/

Gradina Forum
http://www.gradina-mea.com/

Piscine naturale
http://piscinenaturale.blogspot.com/ 

Sfaturi de intretinere gradini
http://sfaturipentrugradini.blogspot.com/

Plante exotice
http://planteexoticeghiveci.blogspot.com/

Gradina unui amator
http://gradinaunuiamator.blogspot.com/

Design Casa si Gradina
http://amenajari-casa-si-gradina.blogspot.ro/

Gradina Miniaturala
http://miniaturalgarden.blogspot.com/

Dream Gardens
www.dreamgardens.ro

Bucuria de a crea
http://bonsaiclaudiulucian24.blogspot.ro/

Un nou proiect - relaxare, sanatate, satisfactie
http://mini-gradina.blogspot.ro/

Sfaturi utile pentru casa si gradina ta
http://sanatatedingradina.blogspot.ro/

Garden Bio
www.gardenbio.ro

sâmbătă, 13 iunie 2009

Premiul e la mine pe masa...

... as we speak, cum spune englezul. :)

Da, ieri am ridicat cartea de la posta; v-am spus ca am comandat-o online. Acum am deschis-o si am rasfoit cateva pagini. Tin sa va spun ca deja il invidiez pe castigatorul concursului lansat de Blog Director! Este bine scrisa, are si un glosar de termeni, traducerea este buna, din ce mi-am dat seama, si cred ca ii va folosi mult posesorului.

Asa ca, haideti, lasati un comentariu la post-ul Concurs Blog Director si raspundeti la intrebarea concursului nostru: "care credeti ca este sursa de poluare care distruge cel mai mult fauna si flora pamantului?". Va rog sa scrieti si motivele pentru care considerati acea sursa ca fiind cea mai nociva, sa explicati ce credeti ca este de facut - la scara mica si/sau la scara mare si sa ne impartasiti si noua experienta voastra legata de acea sursa de poluare, daca este cazul.


Cartea din fata mea poate fi a ta! Nu exista raspunsuri corecte sau gresite, voi aprecia raspunsurile originale. Iar cel care va avea o parere interesanta, inedita sau va pune problema poluarii intr-o maniera originala, dupa cum spuneam, pe data de 18 iunie va castiga "ABC-ul gradinaritului. Peste 600 de sfaturi si sugestii pentru gradinarii amatori" de Etienne Blouin, editata la Polirom.

Eu am pus la bataie un premiu in valoare de 438.000 lei, voi trebuie sa puneti la bataie ideile legate de subiectul dezbatut!

Peste 5 zile voi anunta castigatorul! Mai aveti inca timp sa comentati!

joi, 11 iunie 2009

Plantele pentru rocarii

Sper ca este o surpriza si pentru voi, pentru ca am pregatit un material altfel. Despre plantele pentru rocarii. Am spus de multe ori ca un gradinar se ocupa de cultivarea unei gradini, cu legume si fructe, copaci si arbusti, dar in ultima perioada au inceput sa apara gradinari care se ocupa de gradini, din toate punctele de vedere. Asa a aparut interesul, tot mai mare, pentru amenajarea unei rocarii in curte.

Cand am conceput poienita de conifere, am realizat si o mini-rocarie. Deocamdata este intr-o faza de inceput, dar sper ca anul urmator sa o realizez ca la carte. Ideea de baza este urmatoarea: daca aveti o gradina generoasa, puteti aduce pietre de dimensiuni mari si le puteti dispersa prin curte. Din loc in loc, puteti pune cate o piatra sau puteti realiza mini-zone cu pietre, 2-3 la un loc.

Daca doriti sa aveti o rocarie adevarata, atunci trebuie sa tineti cont ca pietrele sa fie asezate in unghi, ca apa sa se scurga spre pamant. Sa le ingropati cel putin un sfert in pamant, pentru a avea stabilitate si sa aduceti muschi, conifere pitice sau chiar flori gen craite, levantica, lobelia, irisi, dalia, margarete, cimbru, oregano sau menta.

Tot timpul trebuie sa tineti cont de marimea plantelor si florilor si de pamantul pe care il aveti la dispozitie. Pentru ca radacinile se dezvolta, cresc si in scurt timp nu mai au loc, daca spatiul lor este redus.

Sunt recomandate plantele mici sau varietati pitice ale plantelor inalte. De exemplu, unii "experti" recomanda floarea miresei pentru rocarii. Este o planta frumoasa, dar chiar daca nu este o planta cu radacini extrem de puternice, se dezvolta ca o tufa mare si va acopera pietrele si/sau celelalte flori si plante. O rocarie trebuie gandita foarte bine, pentru a o realiza inca de la inceput asa cum va doriti si voi, dar si asa cum recomanda specialistii.

O alta idee interesanta este sa puneti un fascicul de lumina pe o piatra din rocarie, eventual colorat. Este de efect si va veti simti mult mai bine seara, cand va veti privi realizarea.

O cascada artificiala langa rocarie poate fi si mai spectaculoasa, daca spatiul din gradina va permite.

Ca alte elemente de decor puteti alege diverse vase din lut, in care puteti planta flori, pe care sa le dispuneti in forme regulate in jurul rocariei. De asemenea, un gard de lemn poate inveseli oaza voastra, conferindu-i, totodata, si un aspect rustic sau montan. Daca nu doriti sa aveti iarba in jurul rocariei, in ultima perioada se foloseste foarte mult pietrisul colorat. Tot pe modelul luminii, pietrisul ofera o pata de culoare, mai ales daca este roscat sau galbui.

Rocariile pot decora cu succes un colt de gard inestetic, pot umple o bucata de gradina nefolosita sau doar cu iarba (cum am facut noi), pot infrumuseta zona de relaxare din jurul unui foisor sau a unei pergole.


Mai aveti 7 zile! Raspundeti acum la intrebarea concursului lansat de catre noi si veti primi cartea "ABC-ul gradinarului" drept premiu!

luni, 8 iunie 2009

O cerere de la un cititor

Am primit un e-mail de la un cititor, care doreste sa cumpere plante de apa pentru un helesteu artificial.

Daca cineva il poate ajuta, astept un mail pe adresa din dreapta, cu date de contact, firma, locatie sau numar de telefon.

Va multumesc!


Am fost plecati pana la Bran pentru o noapte, de ieri de la pranz pana in seara aceasta, asa ca de-abia maine vine si articolul promis.


Mai aveti 10 zile la dispozitie pentru a participa la concursul nostru! Detalii gasiti in sectiunea din dreapta.

vineri, 5 iunie 2009

Avem un nou membru Blog Director de Gradinarit!

Vicky mi-a trimis un mail si mi-a spus ca site-ul lui Mihai este un posibil membru al comunitatii noastre. Asa ca i-am trimis un comentariu si intr-o ora am primit inscrierea site-ului lui Mihai in Blog Director de Gradinarit.

Ii multumesc ca a acceptat invitatia noastra si ii urez "Bun Venit!" in mod oficial. :)

Pe site-ul lui veti gasi informatii si fotografii cu si despre rosii ecologice. Mi se pare absolut interesant, mai ales ca anul acesta este primul an in care am pus si eu rasaduri de rosii, ecologice, bineinteles.

Va invit si pe voi la o salata de vara pe blog-ul lui!



Pregatesc un articol de care sunt foarte mandra, pentru ca la prima vedere este un altfel de subiect si cred ca sunt multi care nu cunosc acea lume. Sper sa il termin astazi.

Intre timp, va anunt ca mai aveti 13 zile pana la incheierea concursului Blog Director! "ABC-ul gradinarului" poate fi a ta daca raspunzi la intrebarea "care credeti ca este sursa de poluare care distruge cel mai mult fauna si flora pamantului?".

miercuri, 3 iunie 2009

CONCURS BLOG DIRECTOR DE GRADINARIT!

Dragi cititori si membri Blog Director, va invit sa participati la un concurs!

Ca sa va puteti inscrie, o sa va rog sa lasati un mesaj la acest post, cu numele mic, adresa de e-mail (daca nu doriti sa o oferiti, atunci va trebui sa verificati post-ul din data de 18 iunie, sa vedeti daca ati castigat, pentru ca eu nu va voi putea anunta), impreuna cu raspunsul la intrebarea: "care credeti ca este sursa de poluare care distruge cel mai mult fauna si flora pamantului?". Va rog sa scrieti si motivele pentru care considerati acea sursa ca fiind cea mai nociva, sa explicati ce credeti ca este de facut - la scara mica si/sau la scara mare si sa ne impartasiti si noua experienta voastra legata de acea sursa de poluare, daca este cazul.

Pe data de 18 iunie voi alege un castigator, asa ca aveti doua saptamani la dispozitie sa va ganditi la un raspuns si sa scrieti un mesaj castigator. Nu exista raspunsuri corecte sau gresite, dar raspunsurile originale vor fi apreciate. Voi alege un castigator, dupa ce voi studia atent tot ce ati scris. NU voi trage la sorti, asa ca nu e loterie. Voi alege personal un castigator, ca sa stiti pe cine blamati daca nu castigati, hehe!

Vreti sa aflati si ce premiu ofer pentru acest concurs? OK! Va voi spune!

Castigatorul sau castigatoarea va primi cartea "ABC-ul gradinaritului. Peste 600 de sfaturi si sugestii pentru gradinarii amatori" de Etienne Blouin, editata la Polirom.

In 240 pagini veti putea afla tot ce va intereseaza legat de amenajarea unui spatiu verde in apartament sau in curtea casei. Aici am vorbit despre aceasta carte. Pretul cu care am achizitionat-o este de 438.000 lei, cu comanda online. Ca sa stiti si ce valoare are acest premiu! Suna bine? :) Pai atunci va astept inscrierile incepand chiar din acest moment!

Succes tuturor!

Avem un nou membru Blog Director de Gradinarit!

Am trecut blog-ul Marilenei in lista membrilor, dar nu am apucat sa ii urez "Bun Venit!".

De cum deschideti blog-ul ei, veti observa un superb colaj cu flori. Pe blog-ul Nihil Sine Deo nu are decat o sectiune despre gradina, dar poate se inspira de la Gabriela si isi creeaza un nou blog, 100% despre gradinarit. Asa ca va fac o dubla invitatie, sa vizitati si noul blog al Gabrielei si pe cel al celui de-al 15-lea membru al comunitatii noastre, Marilena. Asa puteti afla cum se face socata, ca tot ma intrebam care este reteta. Aici o gasiti!



In seara aceasta, dupa ora 9.30, va invit sa vizitati din nou comunitatea Blog Director. Vom avea un concurs pentru toti cititorii nostri si un articol nou si interesant!
 

Copyright © 2009 Blog Director de Gradinarit
Designed by csstemplatesmarket
Converted to Blogger by BloggerThemes.Net