luni, 27 iulie 2009

Articol via Spania - Sapunarita

Adriana mi-a trimis un articol scurt si 3 fotografii. In curand va deveni membru activ al comunitatii noastre! Speram ca va fi asa!


"Bine v-am gasit!

Aceasta floare se gaseste pe toate santurile si marginile de drum atit in Romania cit si aici in Spania. Trebuie sa spun ca am ramas placut surprinsa cind am intilnit-o. Nu e asa de raspindita ca la noi dar se gaseste. O cunosc din copilarie cind in drumetiile mele prin paduri o rupeam ca sa ma spal pe miini.

E un sapun cum nu se poate mai natural si la indemina oricui, trebuie doar sa zdrobesti cu degetele inflorescenta si cu doua picaturi de apa te cureti si iti lasa pielea catifelata.

Eu am intilnit-o in parcul unde lucrez si am prezentat-o si colegilor mei spanioli, nu mica le-a fost surpriza cind au vazut ca se pot spala pe miini cu o floare. De atunci toti ne spalam pe miini cu ea.

E o planta vivace asa ca o avem in fiecare an si mai e si invaziva, se extinde prin rizomi si cu cit o rupi cu atit creste anul viitor.

Sper ca o cunoasteti si ca va place."


Nu uitati! Mai sunt doar 4 zile pana la decernarea castigatorilor concursului BDG! Astept in continuare post-uri si/sau fotografii si unul dintre premii poate fi al vostru!









4 comments:

Corina spunea...

Numele?

Unknown spunea...

Corina, fii explicita, te rog. La ce te referi cand intrebi "numele"?

Corina spunea...

Numele plantei?

Unknown spunea...

Da, Adriana scrisese numele plantei in "subject"-ul mail-ului, dar eu am omis sa il trec. Sapunarita se numeste, am modificat si titlul. Multumesc de atentionare!

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2009 Blog Director de Gradinarit
Designed by csstemplatesmarket
Converted to Blogger by BloggerThemes.Net