miercuri, 14 mai 2014

Bujorii


Bujorul este una dintre cele mai frumoase flori pe care o poti cultiva in gradina ta. Numele in chineza chiar inseamna "cel mai frumos", aceasta floare fiind in China simbolul onoarei si a bogatiei, bujorul fiind chiar floarea nationala a acestei tari.


Numele in engleza "Peony" vine de la Paeon, discipolul zeului medicinei Asclepius. Paeon a fost transformat de catre Zeus intr-o floare, pentru a ii cruta viata.Legatura cu medicina este foarte puternica, florile de bujor fiind folosite in Europa si Asia in scopuri medicale inca de acum 2000 de ani. Coaja de bujor era folosita pentru a pregati o substanta care remineraliza organismul si avea proprietati antibacteriene. Bujorii erau folositi si pentru a calma diverse dureri. In Evul Mediu, bujorul era un remediu general, pentru orice tip de boala sau durere.


Semintele de bujor erau inghitite pentru a preveni cosmarurile si pentru a calma durerile de stomac. Florile de bujor erau uscate, iar din acestea se facea un ceai care era bun pentru raceala. Bujorii mai erau folositi si pentru a vindeca starile de epilepsie, durerile de dinti si icterul.
 

 
Bujorii sunt originari din Asia, dar in prezent se gasesc atat in Europa, cat si in America de Nord. Au o paleta larga de culori, de la alb la roz, rosu, corai, fucsia, grena, visiniu, galben.
0 comments:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2009 Blog Director de Gradinarit
Designed by csstemplatesmarket
Converted to Blogger by BloggerThemes.Net