miercuri, 20 august 2014

Aranjamente interesante in ghivece


Un ghiveci albastru marin sau albastrul cerului, plante care cresc incet, cateva scoici si mult nisip la suprafata. Astfel veti obtine mult visatul aranjament de soare, mare si plaja.


Doua ghivece albe ca zapada, cilindrice, iar in interior doar o singura planta. Yucca, cactus sau orice alta planta tropicala.


Acum cine spune ca aveti nevoie de o gradina mare sau de un spatiu generos pentru a creste plante aromatice? Un ghiveci cu de toate este alegerea ideala atunci cand pregatiti preparate meditaraneene.


O alta modalitate de a economisi spatiu, dar a avea o gradina plina de verdeata, este acesta de mai sus. O gradina verticala, cu plante suculente, care cresc greu si nu au nevoie de multa apa.


Veranda sau terasa unei case de vacanta din lemn de la munte poate fi infrumusetata tot pe verticala, ca in imaginea de mai sus. Plantele alese pot avea frunze divers colorate, pot avea forme si marimi diferite, pentru a crea fotografia mediului montan in care se afla casa.


Exista multe specii de lavanda, iar Lavandula Angustifolia, cea mai des intalnita, are doua varietati: una normala si una pitica. Cea pitica se poate planta in ghivece mici, viu colorate, iar daca alegeti 10-15-20 de astfel de ghivece, va veti bucura de propriul vostru camp de lavanda. Chiar in gradina sau in casa.


O altfel de masa... o altfel de sera. Alegeti un vas vechi, din ceramica sau bronz, plantati plante suculente in el, apoi creati un geam care sa acopere vasul. Vasul poate fi rotund sau patrat, la fel si geamul.

Succes in realizarea acestor aranjamente! :)

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2009 Blog Director de Gradinarit
Designed by csstemplatesmarket
Converted to Blogger by BloggerThemes.Net