Si pentru a nu ascunde frumusete de barca, va recomandam sa alegeti flori care nu sunt curgatoare, cum ar fi lalele multicolore sau panselute, ca in imaginile de mai jos. Florile pot fi plantate pe straturi de culori sau puteti crea un covor multicolor pestrit.
Tot lalele puteti alege, deschise la culoare (galbene, roz, rosii), dar tabloul poate fi completat cu o barca vopsita in albastru, dar si cu ancore, pietre, stuf, nisip.
In cazul in care va doriti un rocariu, fotografia de mai jos este un bun exemplu. Creati un pat de pietre colorate, cam de doua ori mai mare decat barca pe care doriti sa o includeti in peisaj si cu o inaltime de cel putin 5-6 cm. Este indicat ca pietrele sa aiba 8-10 cm. lungime si 4-5 cm. latime, pentru a nu se "scufunda" in pamant si a va strica aranjamentul realizat cu mult efort. :) Plantele din interiorul barcii trebuie alese cu grija, exact cum ati face daca ati crea un rocariu direct pe pament. Adica plante fara flori sau cu inflorescente mici si discrete, cu frunze divers colorate (verde, grena, rosu) si cu forme inedite ale frunzelor.
Daca vreti ca barca sa fie in centrul atentiei unui loc de joaca pentru copii, atunci alegeti bile de diferite dimensiuni si culori, pe care le asezati ca si cum ati arunca cu vopsea pe un perete. Garantat cei mici vor fi extrem de incantati!
Si nu in ultimul rand, daca aveti multa iarba in gradina si doriti ca barca sa fie elementul central, atunci aveti doua exemple mai jos. Caracterul rustic al unei case de vacanta la munte poate fi pastrat cu o barca realizata din nuiele si incarcata cu plante si flori din acea zona. Dar daca totusi doriti o barca adevarata, din lemn, va sugeram sa alegeti una cu adevarat veche, care sa nu iasa in evidenta, ca in cea de-a doua fotografie.
Daca aveti idei interesante pe care vreti sa le impartisiti cu cititorii BDG, va asteptam cu un mail in care sa includeti descrieri, fotografii si explicatii pe adresa blog.director.gradinarit@gmail.com.
0 comments:
Trimiteți un comentariu